De Balstien

Camping

De camping


Privé sanitair: Wij hebben besloten ook in 2021 uitsluitend privé sanitair aan te bieden. Hierdoor is de beschikbaarheid op onze kleine rustgevende camping beperkt. Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw plekje via ons mailadres debalstien@gmail.com

Marijn Douma en Rixt de Boer heten u van harte welkom op De Balstien, een mooie en rustige camping in Friesland, vlakbij Heerenveen in het dorp Bontebok. Wanneer u van rust en natuur houdt, bent u op De Balstien aan het juiste adres. De camping is omringd door weilanden en boomwallen, die het gevoel van rust en ruimte waarborgen. 

De camping heeft 5 ruime kampeerplaatsen voorzien van elektriciteit. Elke kampeerplek is afgeschermd door middel van bomen/struiken en heeft vrij uitzicht op het weiland waar de paarden en schapen lopen. Het campingterrein bevindt zich vlak achter de boerderij en ongeveer 50 meter van het luxe toiletgebouw met wasruimte. Wij bieden geheel 2021 privé sanitair aan. Dit houdt in dat u een douche, toilet en wastafel in afgesloten ruimte voor uzelf heeft. 

De omgeving is geliefd en ideaal om te wandelen, fietsen en paardrijden. Het is mogelijk om uw paard mee te nemen op vakantie! De Balstien heeft ruime paardenboxen en voldoende weiland. Wilt u uw paard meenemen, dan is reserveren noodzakelijk. 

Bontebok is ontstaan aan een vaart, die werd gegraven in de zeventiende eeuw voor de ontginning van het hoogveen en de winning van turf. Het dorp ligt vlakbij het prachtige Oranjewoud, Heerenveen en Beetsterzwaag. Het gebied wordt doorsneden door drie riviertjes; Het Koningsdiep, De Tjonger en De Linde. De ene dag volgt u een route door één van de bossen, de andere dag een route langs het water of misschien wilt u genieten van de rustgevende heidevelden? 

De veelzijdige omgeving biedt eindeloze mogelijkheden voor iedereen! In de wasruimte vindt u diverse fiets- en wandelroutes en informatie over de omgeving. Natuurlijk kunnen Rixt en Marijn u ook alles vertellen over de omgeving.