De Balstien

Mini camping, paardenstalling en paddock paradise

De camping

Dit jaar 2024 is de camping gesloten i.v.m. leuke privé omstandigheden. Er spelen op het moment te veel leuke dingen in ons leven (de paarden, de schapen, katten, opleiding tot zadelmaker, werk Rixt, werk marijn, klussen, voetbal en natuurlijk onze allerliefste kindjes) waardoor we een keuze hebben moeten maken. We kunnen de camping niet aanbieden zoals we zelf graag willen en hebben daarom besloten 2024 niet open te gaan.  Zodra alles hier weer rustiger is en de camping weer open kan, hoort u het direct! We wensen iedereen een fijn kampeerseizoen toe dit jaar!  Marijn Douma en Rixt de Boer heten u van harte welkom op De Balstien, een mooie en rustige camping in Friesland, vlakbij Heerenveen in het dorp Bontebok. Wanneer u van rust en natuur houdt, bent u op De Balstien aan het juiste adres. De camping is omringd door weilanden en boomwallen, die het gevoel van rust en ruimte waarborgen. 

De camping heeft 5 ruime kampeerplaatsen voorzien van elektriciteit. Elke kampeerplek is afgeschermd door middel van bomen/struiken en heeft vrij uitzicht op het weiland waar de paarden en schapen lopen. Het campingterrein bevindt zich vlak achter de boerderij en ongeveer 50 meter van het luxe toiletgebouw met wasruimte. Wij bieden privé sanitair aan. Dit houdt in dat u een douche, toilet en wastafel in afgesloten ruimte voor uzelf heeft. Wij beschikken over 4 luxe sanitaire ruimtes.

De omgeving is geliefd en ideaal om te wandelen, fietsen en paardrijden. Het is mogelijk om uw paard mee te nemen op vakantie! De Balstien heeft ruime paardenboxen en voldoende weiland. Wilt u uw paard meenemen, dan is reserveren noodzakelijk. 

Bontebok is ontstaan aan een vaart, die werd gegraven in de zeventiende eeuw voor de ontginning van het hoogveen en de winning van turf. Het dorp ligt vlakbij het prachtige Oranjewoud, Heerenveen en Beetsterzwaag. Het gebied wordt doorsneden door drie riviertjes; Het Koningsdiep, De Tjonger en De Linde. De ene dag volgt u een route door één van de bossen, de andere dag een route langs het water of misschien wilt u genieten van de rustgevende heidevelden? 

De veelzijdige omgeving biedt eindeloze mogelijkheden voor iedereen! In de wasruimte vindt u diverse fiets- en wandelroutes en informatie over de omgeving. Natuurlijk kunnen Rixt en Marijn u ook alles vertellen over de omgeving.